Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Шевченко 4.5.0»: молодь Миролюбненщини взяла участь фестивалі-огляді, присвяченого 210-й річниці з дня народження великого поета України

Дата: 19.03.2024 13:44
Кількість переглядів: 721

Фото без опису

 

В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко. Справедливо, що Великого Кобзаря вважають народним пророком. Адже не одне покоління українців формує свої світогляди на його творах. Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості та добробуту для нащадків.

Творчість Тараса Шевченка сьогодні як ніколи актуальна.

Як відомо, «4.5.0.» на сленгу українських військових означає «усе спокійно». Десять років від початку російсько-української війни, особливо після відкритого повномасштабного вторгнення московської орди 24 лютого на територію України, наші захисники та захисниці роблять усе можливе, щоб в країні все було «4.5.0.».

З метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка в Хмельницькій області реалізовується культурно-мистецький проект «Шевченко 4.5.0.», в рамках якого проведено ІІ тур фестивалю-огляду, присвяченого 210-й річниці з дня народження великого поета України.

Участь у другому турі фестивалю-огляду взяли учасники художньої самодіяльності Миролюбненської територіальної громади Катерина ДЬЯКОНОВА (номінація «художнє читання», Сковородківський будинок культури), Тарас БАРТВІЦЬКИЙ (номінація «вокально-хорове мистецтво», Верхняцький будинок культури), Катерина МУСЕВИЧ (номінація «вокально-хорове мистецтво», Миролюбненський сільський клуб), Катерина МИТЮК (номінація «декоративно-прикладне мистецтво» Немиринецька сільська бібліотека).

За вагомий внесок у розвиток і популяризацію творчої спадщини Кобзаря та з нагоди 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, учасники другого туру нагороджені дипломами Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь