Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Шевченко 4.5.0»: молодь Миролюбненщини взяла участь фестивалі-огляді, присвяченого 210-й річниці з дня народження великого поета України

Дата: 19.03.2024 13:44
Кількість переглядів: 808

Фото без опису

 

В історії кожного народу, серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом для українського народу є Тарас Шевченко. Справедливо, що Великого Кобзаря вважають народним пророком. Адже не одне покоління українців формує свої світогляди на його творах. Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості та добробуту для нащадків.

Творчість Тараса Шевченка сьогодні як ніколи актуальна.

Як відомо, «4.5.0.» на сленгу українських військових означає «усе спокійно». Десять років від початку російсько-української війни, особливо після відкритого повномасштабного вторгнення московської орди 24 лютого на територію України, наші захисники та захисниці роблять усе можливе, щоб в країні все було «4.5.0.».

З метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка в Хмельницькій області реалізовується культурно-мистецький проект «Шевченко 4.5.0.», в рамках якого проведено ІІ тур фестивалю-огляду, присвяченого 210-й річниці з дня народження великого поета України.

Участь у другому турі фестивалю-огляду взяли учасники художньої самодіяльності Миролюбненської територіальної громади Катерина ДЬЯКОНОВА (номінація «художнє читання», Сковородківський будинок культури), Тарас БАРТВІЦЬКИЙ (номінація «вокально-хорове мистецтво», Верхняцький будинок культури), Катерина МУСЕВИЧ (номінація «вокально-хорове мистецтво», Миролюбненський сільський клуб), Катерина МИТЮК (номінація «декоративно-прикладне мистецтво» Немиринецька сільська бібліотека).

За вагомий внесок у розвиток і популяризацію творчої спадщини Кобзаря та з нагоди 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, учасники другого туру нагороджені дипломами Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь