Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС

Дата: 14.12.2023 12:34
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

 

Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська катастрофа. Чимало зусиль нашого народу покладено для ліквідації смертоносного сліду, найбільшої і найстрашнішої з катастроф. Немає, мабуть, в Україні місця, яке не було пов’язане з горем Чорнобиля. Комусь довелося стати в ряди тих, хто ліквідував наслідки аварії, комусь – рятувати життя і здоров’я потерпілих, просто допомагати людям .

Пам’ятна дата, коли Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року – 14 грудня офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. А ще це – день мужніх та самовідданих людей, які у 1986-ому, прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС 4-го енергоблоку.

Пам’ять – це не тільки данина минулому, це – основа майбутнього. Пам’ять про ліквідаторів аварії на ЧАЄС буде жити до тих пір, допоки про них пам’ятають живі і нехай люди побачать і почують нашу вдячність, нашу пошану, наше захоплення подвигом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь