Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вітання сільського голови Олега МОСКАЛЮКА з нагоди відзначення 27-ї річниці Дня Конституції України

Дата: 28.06.2023 09:59
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

 

Шановні жителі Миролюбненської територіальної громади!

Сьогодні Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Ухвалення Верховною Радою України Основного закону 28 червня 1996 року стало важливим етапом утвердження державності, мало величезне політичне та правове значення для розвитку української політичної нації та громадянського суспільства.

Конституція – ядро нацiональної правової системи України, наш моральний орієнтир.

Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність.

У наш воєнний час ці проголошені Україною цінності набули нового пронизливого значення. На превеликий жаль сьогодні захищати конституційні цінності доводиться зі зброєю в руках. Усі ми усвідомили, що саме вони є найголовнішими для кожного українця і їх ми будемо відстоювати до Перемоги! Ми розуміємо, що іншої дороги в нас немає. Україна була і залишиться цілісною та недоторканною. 

Незмінний упродовж століть цивілізаційний вибір Українського народу ми вкотре відстоюємо у збройній боротьбі проти московської агресії. Московська влада робила і робить спроби присвоїти українську історію, поцупити наші надбання, наших людей, дітей, майбутнє.

Українська Конституція – реальна, а не декларативна. Натомість для російського режиму, як і його попередника комуністичного тоталітаризму, написане у їхній конституції залишається декларацією. Це жодним чином не захищає ні власних громадян від обмеження їхніх прав, ні інші народи від злочинів агресії.

Конституція України відповідає високим світовим і європейським стандартам, втілює у собі основоположні цінності світового конституціоналізму. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію однією з найдемократичніших у Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам у галузі конституційного права.

Україна – незалежна сучасна європейська держава. Положення щодо стратегічного курсу нашої країни на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі й Організації Північноатлантичного договору нині закріплено в Основному Законі.

Та слід пам’ятати, що будь-яка, навіть найдосконаліша Конституція, не спроможна миттєво забезпечити позитивні зміни та зрушення. Це лише основні напрями великого і складного еволюційного процесу. Усе інше залежить від нас. Від нашого порозуміння, консолідації, злагодженості і скоординованості рішень та дій.

Успіх в усіх наших справах прийде тоді, коли кожен громадянин України не тільки користуватиметься правами і свободами, а належним чином виконуватиме свої обов’язки.

Від усього серця бажаю вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону України – народовладдя, гуманізму та законності.

Дозвольте в цей день подякувати вам за єдність і побажати всім нам Миру, Добра та Вільної України!

Нехай буде мирне небо над нашою рідною Україною!

З Днем Конституції України!

Слава Україні!

 

 

З повагою,

сільський голова                                                         Олег МОСКАЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь