A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Права на користування землею необхідно зареєструвати до 19 січня

Дата: 10.01.2023 10:44
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

 

Згідно з чинним законодавством, (закон України №2698-IX) до 19 січня 2023 року необхідно здійснити державну реєстрацію речових прав на сільськогосподарські земляні ділянки.

Державну реєстрацію речових прав на сільськогосподарські земельні ділянки, отримані в користування за спрощеною процедурою строком до 1 року на період дії воєнного стану, необхідно здійснити до 19 січня 2023 року.

Зокрема, йдеться про земельні ділянки, що перебувають на праві постійного користування у фермерів та які передані в оренду іншим аграріям на період війни, а також ділянки, щодо яких уклали договори про передачу права землекористування.

Не потрібно реєструвати права оренди комунальних сільгоспземель, які були укладені за спрощеною процедурою без проведення земельних аукціонів з територіальними громадами.

Відповідно до положень Закону України передбачена необхідність орендарю (суборендарю) протягом двох місяців подати заяву про державну реєстрацію права користування, а закон набрав чинності 19 листопада. У разі, якщо протягом 3 місяців право оренди земельної ділянки не зареєструють, договір оренди земельної ділянки вважається припиненим. Однак, у зв’язку з невнесенням до Державного реєстру прав відомостей про реєстрацію відповідного права або відомостей про поновлення відповідного договору до збирання врожаю, посіяного землекористувачем на земельній ділянці, землекористувач має право на збирання такого врожаю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь