A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

В Ілляшівці відкрито новостворену місцеву пожежну команду

Дата: 24.11.2022 14:52
Кількість переглядів: 1267

 

Сьогодні в селі Ілляшівка Миролюбненської громади довгоочікувана та важлива подія – відкриття Іляшівської місцевої пожежної команди.

На урочисті заходи завітали голова Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій КАТЕРЕНЧУК, Миролюбненський сільський голова Олег МОСКАЛЮК, перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Олександр СВІРЧУК, начальник Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Сергій ЧИЖ, головний інспектор Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Михайло ЦИБУЛЬСЬКИЙ та староста села Ілляшівка Надія ЛИСЯК.

На території Миролюбненської територіальної громади відтепер діють дві місцеві пожежні команди – Миролюбненська та Ілляшівська, які забезпечують надійний захист громадян, населених пунктів, виробничих об’єктів та сільськогосподарських угідь від пожеж.

Створити у селі Ілляшівка місцеву пожежну команду було вирішено у зв’язку із віддаленістю населеного пункту від найближчих пожежних частин та команд. Це забезпечить оперативність у подоланні пожеж.

Для Ілляшівської місцевої пожежної команди передано спеціально оснащений пожежний автомобіль, створено справжній пункт місцевої пожежної команди – гараж для автомобіля, кімната відпочинку для членів команди, здійснено перекриття приміщення пожежної станції, проведено поточні ремонти приміщень та облаштування прилеглої території, закуплено нові меблі.

Також до складу місцевої пожежної команди входитимуть п’ять добровольців пожежників-вогнеборців з числа жителів села Ілляшівка.

У вітальному слові голова Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій КАТЕРЕНЧУК привітав жителів громади із відкриттям місцевої пожежної команди та побажав новоствореному колективу згуртованості і успіхів у професійній діяльності. «Створення та матеріально-технічне забезпечення місцевих пожежних команд у населених пунктах Старокостянтинівщини залишається одним із першочергових завдань влади, адже багато пожеж у житловому секторі виникають у сільській місцевості» – зазначив Анатолій КАТЕРЕНЧУК.

Перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Олександр СВІРЧУК відзначив, що ключовим елементом у здійсненні ліквідації горіння та порятунку людей стає віддаленість села й час доїзду до нього. На подолання цієї відстані рятувальниками витрачаються дорогоцінні хвилини, за які можна врятувати і людське майно, і найважливіше – людське життя. «Створення у населених пунктах місцевих пожежних команд та залучення добровольців до ліквідації пожеж є пріоритетним завданням влади усіх рівнів для забезпечення безпеки громадян», – зазначив Олександр СВІРЧУК.

Вітаючи жителів громади та колектив новоствореної місцевої пожежної команди Олег МОСКАЛЮК зазначив, що надзвичайно важливим та знаковим сьогодні є те, що в період війни у нас не тільки щось руйнується та знищується, а й відкривається та будується. «Завдяки спільним зусиллям влади громади, району, управління ДСНС України в Хмельницькій області, керівникам місцевих агропідприємств та підприємців вдалось реалізувати проект, який допоможе в майбутньому вберегти людські життя та їхнє майно», – сказав голова громади. Олег МОСКАЛЮК висловив слова вдячності за допомогу в облаштуванні пункту Ілляшівської місцевої пожежної команди першому заступнику начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Олександру СВІРЧУКУ, начальнику Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Сергію ЧИЖУ, керівнику СТОВ «Новий шлях» Миколі МАКСИМОВУ, керівнику ФГ «Верховина» Володимиру ТАРАСЮКУ, ФОПу Олегу ЧОРНОГОДУ, керівництву ТОВ «Енселко Агро», ТОВ «Мегатекс Індастріал» та ТОВ «Ясен-Поділля».

Керівниками району, громади та обласного і районнного управлінь надзвичайників передано членам Ілляшівської місцевої команди спецодяг, взуття, бензогенератор, мікрохвильову піч та електрочайник.

По закінченню урочистостей, приміщення, де нестимуть службу місцеві рятувальники, спецавтомобіль та самих вогеборців освятив настоятель місцевого храму отець Миколай.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь