Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Проведено позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 21.09.2022 10:56
Кількість переглядів: 497

Фото без опису

 

В ОВА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін. До участі у засіданні також долучилися заступник голови ОДА Володимир Білик, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та інші запрошені.

Розпочалося засідання з обговорення питання про вжиття додаткових заходів щодо убезпечення подальшого розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Хмельницької області.

Звертаючись до присутніх, Сергій Тюрін зазначив, що сьогоднішнє засідання ініційоване у зв’язку з погіршенням протиепідемічної ситуації в області. Він відмітив, що за останній тиждень спостерігається нарощування захворюваності на COVID-19. «За цей період в області захворіло 2632 особи, це 210 осіб на 100 тисяч населення. В порівнянні з минулим тижнем рівень захворюваності збільшився на 36,5% і перевищив середньо-державний показник в 2,2 рази, та є одним з найвищих по Україні», – сказав посадовець.

Фото без опису

Генеральний директор ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Микола Габрикевич розповів, що високий рівень захворюваності реєструється у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський, а також у Волочиській та Чемеровецькій територіальних громадах. Росте захворюваність і серед медичних працівників та дітей. Частка захворілих дітей в структурі захворюваності становить 16%, тоді як в попередні хвилі становила – 5-6%.

Микола Іванович відмітив, що такий показник захворюваності свідчить про проведення дуже великої кількості підтверджених випадків захворювань методом ПЛР. Якщо станом на перше вересня в лабораторію на дослідження поступив 41 зразок біоматеріалу, то вже за попередній тиждень вересня надійшло 1448 зразків.

Відтак, комісією внесено до протоколу засідання ряд обмежувальних пропозицій з метою призупинення темпів захворюваності на COVID-19.

Фото без опису

В продовження засідання учасники заслухали доповідь начальника регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області Юрія Димінського щодо стану забезпечення регульованого водокористування, наявності водозаборів із природних джерел (свердловини, поверхневі водозабори) та стану водомірних вузлів на них.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь