A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

До уваги жителів Миролюбненської громади! Розпочато громадське обговорення з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів, які містять російське походження

Дата: 23.05.2022 16:49
Кількість переглядів: 677

Фото без опису

 

Починаючи із 2014 року Україна перебуває у стані війни з Росією, а з 24 лютого 2022 року це стало очевидним  для всього світу. Мета цієї війни – повернути Україну під владу Кремля, встановити над нею контроль, повернути її у імперське поле впливу. Російська імперія і Радянський Союз утримували контроль над Україною не тільки військово-політичними засобами, але також за допомогою культурної експансії.

Одним із інструментів творення спільного культурного простору був уніфікований реєстр власних назв, зокрема міст, областей, вулиць, скверів, площ тощо, що чітко маркував ареал так званого «російського/радянського світу», за який зараз активно бореться Кремль. Після 2014 року Україні вдалося реалізувати політику декумунізації, тобто частково відчистити нашарування комуністичних власних назв. На черзі наступний крок – дерусифікація/деколонізація.

Відповідно до розпорядження сільського голови від 03.05.2022 року №20/2022-р «Про створення комісії з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів, які містять російське походження» утворено відповідну комісію та розпочато процес «дерусифікації» назв об’єктів топоніміки.

Під час засідання комісії визначено перелік вулиць населених пунктів Миролюбненської сільської територіальної громади, що містять російське походження. Членами комісії запропоновано нові назви даних вулиць:

 

№ з/п

Назва населеного пункту

Стара назва

Нова назва

1

Село Миролюбне

Вулиця Єсеніна

Вулиця Весняна

2

Село Миролюбне

Вулиця Мічуріна

Вулиця Радісна

3

Село Миролюбне

Провулок Чкалова

Провулок Калиновий

4

Село Верхняки

Вулиця Зої Космодемянської

Вулиця Верхньобірська/вулиця Незалежності

5

Село Верхняки

Провулок Першотравневий

Провулок Черняхівський/провулок Джерельний

6

Село Підгірне

Вулиця Чкалова

Вулиця Зоряна

7

Село Підгірне

Вулиця Гагаріна

Вулиця Польова

8

Село Підгірне

Вулиця Челюскіна

Вулиця Незалежності

9

Село Сковородки

Вулиця Терешкова

Вулиця Світанкова

10

Село Самчинці

Вулиця Трудова

Вулиця Покровська

 

Громадське обговорення відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Організатор громадського обговорення – Миролюбненська сільська рада.

Пропозиції та зауваження (особисті чи колективні) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи (осіб), яка (які) їх подає (подають), у термін до  22 липня   2022 року включно. Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються. Пропозиції (зауваження) слід надсилати на електронну адресу Миролюбненської сільської ради mir-s-rada@ukr.net або у письмовій формі на адресу: 31160, вул. імені Володимира Яневича, буд. 18, с.Миролюбне, Хмельницький район, Хмельницька область.

Громадські слухання відбудуться 25 липня 2022 року об 10:00 год. в приміщенні адмінбудівлі Миролюбненської сільської ради за адресою 31160, вул. імені Володимира Яневича, буд. 18, с.Миролюбне, Хмельницький район, Хмельницька область.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті Миролюбненської сільської ради на протязі 3 днів після проведення громадських слухань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь