A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

УРЯД ЗМІНИВ ПОРЯДОК ВИПЛАТ ДОПОМОГИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

Дата: 06.05.2022 12:21
Кількість переглядів: 439

 

З травня 2022 року на допомогу зможуть претендувати тільки ті переселенці, які перемістилися з території територіальних громад, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації.

 Про це йдеться у Постанові КМУ від 16.04.2022 р. № 457. Зокрема, в документі прописано оновлені умови підтримки окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Згідно зі змінами, тільки за березень та квітень 2022 року допомога надається всім внутрішньо переміщеним особам згідно з постановою КМУ від 20.03.2022 р. №332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам». Тобто всі переселенці, які звернулися до 30.04.2022, зможуть отримати допомогу у розмірі 2000 грн, на дітей – 3000 грн, а особи з інвалідністю – у розмірі 3000 грн.

Вже з травня коло тих, хто зможе отримати допомогу, буде звужено. Її надаватимуть внутрішньо переміщеним особам:

- які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;

- або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

- у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб портал електронних послуг.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) затверджений наказом Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 25.04.2022 № 75. Перелік затверджених територіальних громад можна переглянути за посиланням.

Також за новими правилами підтримка окремих категорій населення, які постраждали у зв'язку з військовою агресією, надається:

– особам, які евакуюються з населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони, – гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні або допомога за рахунок коштів міжнародних організацій;

– особам, які проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, – гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану.

Для осіб, які проживають у населених пунктах, що перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), нарахування і виплата всіх належних соціальних виплат (пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій тощо) продовжуються в повному обсязі.

Звертаємо увагу, що відповідні рішення Уряду приймаються з урахуванням поточної воєнної і економічної ситуації в країні. Тому, зазначений Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) не є остаточною нормою врегулювання та буде змінюватись в залежності від необхідності й з урахуванням ситуації в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь