A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Увага! Спалювання сухостою карається як диверсія!

Дата: 20.03.2022 14:54
Кількість переглядів: 257

 

Із бе­рез­ня 2022 ро­ку вне­се­но змі­ни до Кри­мі­наль­но­го ко­дек­су Ук­ра­їни, які по­си­лю­ють від­по­ві­даль­ність за зло­чи­ни про­ти ос­нов на­ці­ональ­ної без­пе­ки в умо­вах во­єн­но­го ста­ну.

Так, у стат­ті 113 «Ди­вер­сія» до пе­ре­лі­ку зло­чи­нів, вчи­не­них з ме­тою ос­лаблен­ня дер­жа­ви або ін­ших дій, спря­мо­ва­них на зни­щен­ня лю­дей чи зав­дання шко­ди їхньому здо­ров’ю, від­те­пер до­да­но і нав­мисні під­па­ли, в то­му чис­лі й су­хої рос­линнос­ті.

В обґрун­ту­ван­ні йдеть­ся, що під час во­єн­но­го ста­ну та­кі дії ста­нов­лять до­дат­ко­ву не­без­пе­ку, від­во­лі­ка­ють від ви­ко­нан­ня бойових зав­дань під­розді­ли ря­ту­валь­ни­ків, вій­сько­вих та пра­во­охо­рон­ців, а від­так, зни­жу­ють обо­ро­ноз­датність кра­їни.

Ли­ше за ми­ну­лу до­бу до уп­равлін­ня ДСНС в об­ласті на­дій­шло май­же два де­сят­ки звер­нень про по­же­жі, спри­чи­не­ні спа­лю­ван­ням су­хос­тою. Зас­те­рі­га­ємо, що від­те­пер та­кі дії роз­ці­ню­ють­ся як кри­мі­наль­ний зло­чин, який пе­ред­ба­чає по­ка­ран­ня у виг­ля­ді ув’яз­нення стро­ком від 10 до 15 ро­ків з кон­фіска­ці­єю май­на.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь