A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Результати брифінгу 26.02.2022 (відео)

Дата: 26.02.2022 13:16
Кількість переглядів: 280

Сьогодні про ситуацію в Хмельницькій області у зв’язку з російським вторгненням в Україну під час брифінгу розповіли начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, народні депутати Сергій Мандзій та Сергій Лабазюк.

Головні тези:

? Станом на ранок 26.02.2022 ситуація у Хмельницькій області спокійна. Збройні Сили України міцно тримають оборону. Загалом в країні жодне велике місто не захоплене та перебуває під контролем українських військових. 25 лютого ввечері було здійснено декілька ударів по військовому аеродрому у місті Старокостянтинів – постраждалих немає.

?  Ворог веде інформаційну війну. Не вірте поширенням фейків, які мають на меті дестабілізувати ситуацію. На території області не зафіксовано висадки десантних груп. Читайте інформацію лише з офіційних джерел.

?  Запам’ятайте! Навчальних сирен під час війни бути не може! Якщо ви чуєте сигнал “Повітряна тривога” одразу йдіть у безпечне місце, найближче бомбосховище, де перебувайте до стабілізації ситуації.

?  Закликаємо бути пильними, перевіряти дахи будинків на наявність позначок. Якщо ви помітили підозрілі мітки, залишені диверсантами і їхніми пособниками на дорогах та інших об’єктах інфраструктури засипайте землею, зафарбовуйте фарбою та оперативно повідомляйте поліцію, Службу безпеки України. Оперативники Департаменту кіберполіції створили чат-бот в месенджері Telegram – @ukraine_avanger_bot. Важливо! Фото необхідно робити через бот та додавати геомітку.

?  Вкотре наголошуємо, не знімати, не фотографувати, не повідомляти нікому та не поширювати у соціальних мережах, телеграм каналах, засобах масової інформації про переміщення військової техніки, гвинтокрилів Збройних Сил України, які пересуваються по території області.

?  Сьогодні на території області буде здійснюватись укріплення адмінбудинків, кордонів на в’їздах та виїздах міста та області, зокрема встановлення блокпостів та зведення фортифікаційних споруд (окопи).

?  Підрозділи територіальної оборони сформовано та укомплектовано на 95 %. У кожній громаді виділяється приміщення і готується забезпечення усім необхідним для прийому біженців. З сьогоднішнього дня на базі Хмельницького академічного обласного театру ляльок “Дивень” буде розгортатись перший добровольчий мобільний шпиталь. Крім цього  на базі Хмельницького обласного центру культури і мистецтв сформується перший волонтерський центр.

? В області виділено ряд приміщень майнових комплексів для прийому біженців. Наразі здійснюється забезпечення усім необхідним, зокрема харчування, водопостачання, ліжок, опалення, щоб люди перебували у комфортних умовах.

? Усі медичні, соціальні, військові заклади, а також усі органи влади працюють у цілодобовому режимі. Варто нагадати, що з 22.00 до 6.00 в області діє комендантська година, тож комунальний транспорт у цей час не працюватиме.

?  Не панікуйте, паніка – це наш ворог. Ми обов’язково переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь