A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Фахівці Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України провели виїзну консультацію для працівників Миролюбненської сільської ради

Дата: 10.02.2022 11:51
Кількість переглядів: 448

 

9 лютого представники регіонального відділення Асоціації міст України  провели зустріч із Миролюбненським сільським головою Олегом МОСКАЛЮКОМ, керівним складом ради, старостами, розповіли про діяльність АМУ та проблеми, над вирішенням яких працює.

В.о. виконавчого директора Хмельницького РВ АМУ наголосила, що цьогоріч Асоціація міст України відзначитиме 30-річний ювілей і за роки своєї продуктивної роботи вдалося об’єднати 978 громад України із них 44 ОМС області. Виконавча дирекція та консультанти надають фахову допомогу муніципалітетам щодо розвитку місцевого самоврядування та вирішення проблем локальних громад, а також працює над моніторингом актуальної ситуації в ОМС і забезпеченням двосторонньої комунікації між місцевим та центральним рівнями влади. «Асоціація міст України є активним учасником розробки та реалізації реформи місцевого самоврядування. Представники АМУ залучені до розробки законодавчого підґрунтя проведення децентралізації фінансів та владних повноважень, секторальних реформ. Асоціація надає консультативну та методичну підтримку практичної реалізації законодавства» - підкреслила Тетяна Крупа.

Консультант із бюджетних питань Юрій Гриневич детальніше зупинився на результатах роботи АМУ, які стосуються збереження фінансового ресурсу громад та зміцнення їх спроможності. Зокрема, Асоціація міст України надала пропозиції місцевого самоврядування до Держбюджету України на 2022 рік під час бюджетних консультацій, які відбулися у Міністерстві фінансів України. Також АМУ брала участь у робочій нараді Бюджетного комітету щодо проєкту Держбюджету-2022. Також був укладений Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. між Урядом, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України та Асоціацією міст України. Усі ці кроки дозволили уникнути зайвих витрат із місцевих бюджетів та забезпечити належний рівень субвенцій із держбюджету.

Також представники РВ детальніше зупинились на освітніх заходах АМУ та регіонального відділення. Проінформували про навчальні матеріали, які Асоціація міст України випускає спільно із різними організаціями. Також запросила долучатися до онлайн та офлайн практикумів і семінарів та слідкувати за АМУ у соціальних мережах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь