A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії: виявлено випадок захворювання на сказ у с. Самчинці

Дата: 09.12.2021 15:34
Кількість переглядів: 795

Фото без опису

 

У зв’язку з нововиявленим випадком захворювання на сказ у с. Самчинці Миролюбненської територіальної громади при сільській раді було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Під час засідання комісії розглядався випадок виявлення хворого на сказ кота в одному із домогосподарств с. Самчинці. Невдовзі хвора тварина загинула. За результатами вірусологічного дослідження відібраних біоматеріалів підтверджено захворювання на сказ.

У місці вивлення хворої на сказ тварини проведено вимушену дезінфекцію розчином Біоклін Р. В господарстві утримується 2 гол. ВРХ та одна собака, яким розпочато курс вимушеної вакцинації тварин.

За результатами засідання Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Миролюбненській сільській раді вирішено:

– оголосити населений пункт с. Самчинці неблагополучним по сказу і накласти на нього карантинні обмеження;

– оголосити населені пункти Семиреньки, Немиринці, Деркачі, Берегелі, Кантівка, Морозівка, Підгірне, Миролюбне, Круглики загрозливою зоною; 

УВАГА!

У зв’язку з випадком захворювання на сказ, зафіксованим в с. Самчинці Миролюбненської територіальної громади настійливо рекомендуємо жителям сіл, що потрапили в карантинну та загрозливу зони:

- всіляко сприяти працівникам Старокостянтинівської державної лікарні ветеринарної медицини у здійсненні ними необхідного курсу вакцинації домашніх тварин по населених пунктах громади, адже вакцинація це чи не єдиний спосіб захистити від страшної недуги і вас і ваших домашніх тварин;

-уникайте контактів з бродячими тваринами (коти, собаки, лисиці і т д.);

- при зміні поведінки домашніх тварин зверніться до ветеринарного лікаря;

-уникайте на вулиці контактів домашніх тварин з бродячими тваринами;

-при укусах чи ослиненні шкірних покривів та слизових оболонок відомою та невідомою твариною негайно зверніться за медичною допомогою, не займайтеся самолікуванням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь