Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День пам’яті жертв Голодомору

Дата: 27.11.2021 19:01
Кількість переглядів: 714

Фото без опису

 

Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок - зробити все можливе, щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду, закарбувати в серцях память про невинно вбитих.. Хай найвищим пам’ятником мільйонам жертв України буде світлий храм нашої душі, сповненої скорботи та молитвою за їх упокоєння!

В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом. Голодомор – це глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління.

У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей. На підтвердження страшних наслідків Голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тис. осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини.

Це – велика трагедія, нестерпний біль…У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!

Нехай пам’ять про ті страшні події живе і передається новим поколінням, щоби подібні трагедії ніколи більше не повторилися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь