Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Голова Хмельницької обласної ради Віолета ЛАБАЗЮК з робочим візитом відвідала Миролюбненську сільську територіальну громаду

Дата: 06.10.2021 14:21
Кількість переглядів: 2140

 

Фото без опису

 

6 жовтня голова Хмельницької обласної ради Віолета ЛАБАЗЮК з робочим візитом відвідала Миролюбненську сільську територіальну громаду. Під час візиту Віолета ЛАБАЗЮК зустрілась із Миролюбненським сільським головою Олегом МОСКАЛЮКОМ, депутатами сільської ради, старостами, трудовими колективами навчальних закладів, місцевими активістами та жителями громади. На зустрічі також були присутні депутати Хмельницької обласної ради VIII скликання Сергій СЛЮСАРЧУК, Тетяна ЗЕЛЕНКО та Володимир РОМАНЮК.

Віолета ЛАБАЗЮК обговорола з керівництвом та активом сільської ради питання соціально-економічного розвитку громади, спільно проаналізувавши наявні проблеми та відшуковуючи шляхи їх вирішення.

Миролюбненська сільська територіальна громада утворена наприкінці 2020 року шляхом об’єднання Миролюбненської, Немиринецької, Ілляшівської, Сковородківської та Самчинецької сільських рад та налічує понад чотири тисячі жителів.

Сільський голова Олег МОСКАЛЮК зазначив, що бюджет громади на 2021 рік складає понад 36 млн. грн. Одним із пріоритетних напрямків роботи влади громади є забезпечення функціонування та розвитку закладів освіти, надання якісних освітніх послуг та харчування. Також розпочато роботи із реалізації ряду проектів соціально-кульутрного розвитку, покращення інфраструктури та благоустрою. Однак на вирішення усіх пріоритетних напрямків розвитку населених пунктів Миролюбненської громади відчувається дефіцит фінансового ресурсу: одним із основних проблемних питань громади є ремонти доріг.

Також, внаслідок реформування системи закладів освіти, наразі у громаді є потреба у придбанні додаткової одиниці шкільного автобуса – за межею пішохідної доступності проживають та потребують підвезення понад 280 учнів.

Голова обласної ради зазначила, що питання реформування системи освіти є вимогою часу та забезпечує надання якісних освітніх послуг підростаючому поколінню. Включення Миролюбненської громади до програми «Шкільний автобус» та закупівлі додаткової одиниці шкільного автобуса на 2022 рік буде розглянуто та вирішено, що забезпечить належний рівень організації виконання вимог законодавства щодо забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного підвезення до місця навчання і додому учнів та педагогічних працівників.

Під час зустрічі також обговорювалось питання ремонту автомобільної дороги державного значення Т-23-26 Старокостянтинів-Шрубків, яка проходить через населені пункти Немиринці та Самчинці. Дана дорога пролягає через територію колишніх Старокостянтинівського та Летичівського районів, загальною протяжністю 35,5 км та сполучає між собою Хмельницьку та Вінницьку області. Щоденно автомобільною дорогою проїжджає велика кількість легкових автомобілів, автобусів, молоковозів, сільськогосподарської техніки та великогабаритної техніки, що призводить до руйнування асфальтного покриття та може спричинити аварійну ситуацію та загрозу життю мешканців громади. Цього року депутати сільської ради звернулись до голови Хмельницької обласної ради з проханням виділення коштів на ремонт даної автодороги. Віолетта ЛАБАЗЮК зазначила що дане питання вивчається та при наявності фінансів буде вирішено у наступному році.

Депутат Хмельницької обласної ради Сергій СЛЮСАРЧУК, який активно вболіває за розвиток Миролюбненської сільської територіальної громади, також підтримав необхідність вжиття відповідних заходів з ремонту вищевказаної автодороги та придбання шкільного автобуса і запевнив актив громади у повній підтримці даних проєктів зі своєї сторони.

Депутат Хмельницької обласної ради Володимир РОМАНЮК також висловив свою підтримку у вирішенні нагальних проблемних питань громади.

Віолета ЛАБАЗЮК зазначила, що знає про усі проблеми територіальних громад Хмельниччини – у переважній більшості вони є типовими для усіх. На думку голови обласної ради, подібні діалоги з громадами допомагають безпосередньо на місці визначити пріоритетні проблемні питання, які потребують фінансування з обласного бюджету для першочергового вирішення.

«Для вирішення проблем територіальних громад обласна рада відкрита до діалогу та співпраці. І ми готові співпрацювати та по можливості фінансово допомагати усім тим громадам, хто прагне конструктивної роботи задля підвищення рівня розвитку нашої області», – наголошує Віолета ЛАБАЗЮК.

Виступаючи перед присутніми, Віолета ЛАБАЗЮК коротко охарактеризувала роботу обласного депутатського корпусу за 2021 рік, проаналізувала деякі обласні цільові програми, зокрема ті, що стосувались питної води, розвитку агропромислового комплексу, охорони здоров’я, розвитку малого та середнього бізнесу, розвитку спорту. Розповіла голова обласної ради також про те, як вирішуватиметься в перспективі в області проблема поводження з твердими побутовими відходами.

«Моя позиція – йти на об’єднання з усім депутатським корпусом, незалежно від його партійності, з усіма територіальними громадами Хмельниччини. Ми націлені підтримувати територіальні громади через цільові місцеві програми, виділяючи фінансові ресурси», – зазначила Віолета ЛАБАЗЮК.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь