A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 30.08.2021 10:13
Кількість переглядів: 1042

 

29 серпня в Україні встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

День пам’яті захисників відзначається 29 серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Та справжні втрати – це далеко не офіційна статистика, це зруйновані людські долі, нездійснені плани та мрії, біль материнських сердець та глибокий смуток в їхніх очах, це діти, які не мають дитинства і живих батьків. У цій гібридній війні немає жалю…

Ті трагічні події війни розгорталися на сході України, саме на полях соняшників, які вже поспіли. І саме під цими соняшниками, сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став соняшник.

29 серпня ми вшановуєм подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою. 

Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювали демократію й права людини тут, у тилу.

На жаль серед загиблих захисників є і наші земляки... 28 серпня працівники сільської ради, закладів освіти та культури, побратими, рідні та друзі загиблих воїнів-захисників поклали квіти до могил та вшанували пам’ять про героїзм ФЛЕРКА Миколи Олексійовича, ЯНЕВИЧА Володимира Анатолійовича та МАЙСТРИШИНА Олега Олександровича хвилиною мовчання.

Переконані, що не тільки сьогодні, а і кожен день ми повинні пам’ятати подвиги українських героїв, які віддали своє життя заради майбутніх поколінь.

Висловлюємо співчуття родинам загиблих героїв.

Бажаємо військовим, які зараз борються за цілісність держави на сході України, міцного здоров’я, непохитної волі та перемоги над ворогом.

Герої живуть вічно!

Слава Україні!

Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь