A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відтепер вакцинуватись проти COVID-19 зможе кожен охочий

Дата: 22.07.2021 12:47
Кількість переглядів: 862

 

21 липня стартував 5 етап вакцинації проти COVID-19. Кожен дорослий може вакцинуватись в найближчому пункті щеплення, в центрі масової вакцинації або за викликом мобільної бригади у разі запису в чергу. На Хмельниччині вакцинація у центрах масової вакцинації проводитиметься щоденно з 9 до 15 години у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Волочиськ. Незабаром відкриється центр масової вакцинації у Старокостянтинові. Про це зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій у ході брифінгу.

Також планується підвезення населення до центрів вакцинації та передбачається розгортання до 150 пунктів щеплень в районних центрах та містах.

«Головам усіх громад надано доручення забезпечити підвіз людей для здійснення щеплення та охоплення якнайбільшої кількіості населення», – підкреслив заступник голови облдержадміністрації Сергій Ткачук.

Ситуацію щодо захворюваності та поширення коронавірусної інфекції озвучив в. о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб” Микола Габрикевич. Посадовець зазначив, що наразі не спостерігається росту захворюваності, проте після закінчення літнього періоду поширення COVID-19 зростатиме.

«Що стосується штаму «Дельта», то наразі 80 позитивних зразків тестів на COVID-19 відправлено на дослідження. І очікується, що невдовзі відповідні дослідження проводитимуться на місцях», – додав Микола Іванович.

Тож масова вакцинація є єдиним методом утримання розповсюдження недуги. Уже з початку кампанії в області проведено більше 134 тисяч щеплень,з яких більше 86 тисяч однією дозою та більше 24 тисяч – двома.

Наразі щеплення в амбулаторіях проводитиметься вакциною Короновак та АтстраЗенека, а 2 млн 40 доз вакцини Moderna, які отримала Україна від Уряду США через глобальну ініціативу COVAX, щеплюватимуть у центрах масової вакцинації та в організованих колективах мобільними бригадами.

Вчора область отримала партію вакцини Moderna у кількості понад 46 тисяч доз, щеплення якою, разом із вакциною Pfizer робитимуть мобільні бригади.

Тож проявити громадянську свідомість та звернутись до центрів вакцинації, аби отримати щеплення закликав голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій.

“Тільки всі разом, усвідомивши нагальну необхідність щеплень, ми зможемо зменшити важкість перебігу хвороби та подолати пандемію COVID-19”, – наголосив очільник області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь