A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

"Патріоти" з Миролюбненщини - призери "Джури"

Дата: 24.06.2021 12:12
Кількість переглядів: 606

Фото без опису

 

Завершився ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) для старшої вікової групи. Учасники “Джури” – “молоді козаки” 15-17 років з 13 роїв, упродовж 6 днів таборувались у сосновому лісі неподалік Шепетівської загальноосвітньої школи №8. 

Програма гри складалася із змагань та конкурсів переважно військово-спортивного спрямування: конкурсів строю та маршової пісні “Впоряд”, “Тактична підготовка – дії підрозділу в бою”, “Рятівник” (надання першої домедичної допомоги, зокрема надання допомоги в зоні обстрілу), “Пластун” (орієнтування і цілевказання), змагань “Стрільба” (з АК-74), “Смуга перешкод”, “Метання гранати”, “Саперна підготовка”. А ще інтелектуальна гра-вікторина “Відун” (на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних часів, сучасних збройних сил України), “Таборування (бівак)” та обов’язкового конкурсу “Фізична підготовка”.

У другій половині дня, після змагань та конкурсів, проводились екскурсії, тематичні виховні і пізнавальні бесіди та гутірки, майстер-класи, перегляд тематичних фільмів. Тематика майстер-класів: “Козацькі забави”, “Козак Характерник”, “Морально-психологічне забезпечення військовослужбовця”. Гутірки – з військовим капеланом, учасником бойових дій в зоні ООС, з начальницею сектору ювенальної превенції Шепетівського РУП майором поліції Ольгою Семенюк тощо. Екскурсії організували у військовій частині та у музеї пропаганди. Неабияке враження справили документальні фільми “Гарт сталевих” та “Соловей співає”. 

На п’ятий день гри на Козацькому колі організували дитяче самоврядування в таборі – з молодих козаків обрали отамана, осавула, бунчужного, обозного, хорунжого і писара. На кожну добу обиралися чергові рої і хорунжі. 

Всі змагання та конкурси були командні. Тільки у конкурсі “Фізична підготовка” визначалися особисті результати.  У конкурсі строю та маршової пісні “Впоряд” найкраще із завданнями впорався рій “Дикі бджоли”. Друге і третє місця – у роїв “Шахівські сердюки” з Старокостянтинівської ТГ та “Несамовиті орли” з Шепетівської ТГ. 

Три види змагань “Смуга перешкод”, “Саперна підготовка” та “Метання гранати” проходили на території Шепетівської військової частини, де навички учасників оцінювали військові спеціалісти. У “Смузі перешкод” найкраще виступив рій “Грицівська Січ” (Грицівська ТГ), другий результат у рою “Патріоти” (Миролюбненська ТГ), третій – у рою “Дикі бджоли”.  

Сподобалися учасникам змагання “Стрільба” (з АК-74), які відбувалися на полігоні.  Найкраще знання, навички та виконання завдань з надання першої домедичної допомоги, в тому числі надання допомоги в зоні обстрілу, показали рої: “Шахівські сердюки”, “Дикі бджоли” та “Полонська сотня”, відповідно посівши перше, друге та третє місця. 

Цікаво пройшов конкурс гри “Пластун” (орієнтування і цілевказання), де необхідно було продемонструвати такі навички: вміння орієнтуватися на місцевості за допомогою карти і компаса, кросову підготовку, подолання природних (або штучних) перешкод, вміння вирішувати логічні задачі, знання історії українського війська та регіону, де проходять змагання, плюс володіння найпростішими навичками з виживання. На старті рій отримував jps-координати трьох точок із завданнями, виконавши які потрібно було зібрати шифр та ключі до кодової фрази, яку за допомогою знайдених ключів розшифрувати та передати її судді по рації. Після доповіді суддя фіксував час проходження роєм виду. Саме розшифровка кодової фрази і стала найбільшою складністю.  

Швидко промайнули 6 діб таборування. В учасників залишилося багато незабутніх вражень, емоцій; вони набули нових знань, навичок та досвіду, а ще подружилися між собою, а багато хто вже визначився з майбутньою професією – з бажанням служити в силових структурах країни. На урочистому закритті переможцям, призерам та активним учасникам козацької гри вручалися Кубки, медалі та грамоти. 

Організатори заходу дякують управлінню освіти Шепетівської міської ради, директору Шепетівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 Ірині ЯКИМЧУК, керівництву Славутського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, таборовій старшині на чолі з отаманом Дмитром ХАВРУНОМ, головній суддівській колегії, яку очолював Анатолій НАЗАРЕНКО, і всім, хто долучився до організації та проведення Гри.

За матеріалами ХОЦТКУМ 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь