A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День пам`яті і примирення та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: «Мак пам’ятає. Ми не забудемо!»

Дата: 09.05.2021 10:45
Кількість переглядів: 927

Фото без опису

 

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. 8 і 9 травня 2021 року українці, разом з мільйонами людей по всьому світу, відзначають День пам’яті і примирення та 76-ту річницю Перемоги у Другій світовій війні.

З нагоди відзначення цих знаменних дат, вшанування героїчного подвигу воїнів-визволителів жителі сіл Миролюбненської територіальної громади поклали квіти та вінки до пам’ятників загиблим воїнам-односельчанам, братських могил та могил полеглих воїнів, які віддали своє життя у боротьбі із фашистськими загарбниками.

У цей урочистий день ми схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних операціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях – тих, чиє життя забрала війна, хто після Перемоги помер від ран, хто не дожив свого віку, так і не побачив своїх ненароджених дітей.

Вічна їм, світла пам’ять!

Перемога здобувалась неймовірно дорогою ціною: війна поглинула мільйони людських життів, перетворила на суцільні руїни міста й села. Смерть та розруха прийшли тоді на нашу землю, знедолили кожну родину...

На жаль, з року в рік учасників Другої світової війни залишається все менше, а тому кожен з нас зобов’язаний пам’ятати про самопожертву, на яку йшли захисники Батьківщини заради майбутнього покоління. Пам’ятати про непохитну стійкість та велику силу духу нашого народу.

Уже давно відгриміла та війна, після якої мирне життя набрало обертів. Та сьогодні, через 76 років від дня Великої Перемоги народ України знов захищає здобуту свободу та цілісність держави, проявляючи мужність і героїзм як в роки Другої світової війни.

Шановні ветерани, учасники бойових дій, трудівники тилу, солдатські вдови! День Перемоги – свято, яке всіх згуртовує. Це світлий день всіх поколінь, він об’єднує батьків та дітей, ветеранів та молодь, всіх мешканців нашої громади.

З нагоди Дня Перемоги бажаємо вам добра та злагоди! Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, нехай ніколи не згасає надія на щасливе майбутнє нашої країни. Бажаємо вам міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих літ щасливого та мирного життя. Хай не болять ваші рани, хай здоровими і щасливими ростуть ваші онуки, хай у ваших родинах панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком!

Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам!

Честь і слава живим героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь