A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Які квіти краще нести на кладовище?

Дата: 27.04.2021 16:04
Кількість переглядів: 1302

Фото без опису

 

Напередодні Великодня та поминальних днів Миролюбненська сільська рада закликає громадян відмовитися від ритуальних пластикових квітів, які завдають людям неабиякої шкоди з моменту їх виготовлення і до утилізації.

Пластикові вінки й квіти мають короткий термін використання і потребують заміни кожного року. Якщо пластмасу закопувати в землю, вона розкладається сотні років, а під час її спалювання в атмосферу виділяються токсичні органічні сполуки – діоксини, що негативно впливають на навколишнє середовище та провокують виникнення злоякісних пухлин.

Церква у свою чергу закликає: найкраще на цвинтар йти з молитвою та свічкою. Якщо хочете продемонструвати свою любов та пошану до близьких і рідних, то принесіть живі квіти чи посадіть їх.

У багатьох країнах кладовища дуже гарні, засаджені квітучими деревами та кущами. На кладовища прийнято приносити вазони. Наприклад у Німеччині на рівні закону передбачено штрафні санкції для тих, хто ще приносить пластик на кладовище.

Традиція приносити штучні квіти і вінки на кладовища прижилась всього лише протягом останніх 25 років. Багато хто пам’ятає часи, коли квіти приносили лише справжні, а вінки – лише з природних матеріалів.

Матеріал, з якого виготовляють штучні квіти зараз, різноманітний. Виробляють його переважно у Китаї. І не завжди матеріали, з яких виготовляють квіти і вінки, мають супровідні документи та не виділяють шкідливі хімічні речовини при контакті з опадами.

Отже апелюємо до здорового глузду і свідомості, відповідальності за себе, близьких та довкілля!

Зберігаючи пам’ять про померлих пам’ятаємо, що альтернативою штучним вінкам та квітам є живі рослини.

Миролюбненська сільська рада закликає мешканців громади дбати про своє безпечне майбутнє і рекомендує використовувати альтернативу штучній пластиковій символіці – живі квіти, висаджені в ґрунт, газонну траву, сухоцвіти та свічки, вінки з живих квітів та хвої.

Зберігаючи природу зберігаємо власне життя!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь