A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Пам'ять про подвиг Героя АТО Флерка Миколи Олексійовича житиме вічно

Дата: 01.03.2021 09:21
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису

Майже 30 років українській державі, але це лише мить, незначна частина нашого минулого. І знову життя поставило перед українським народом випробування: події останніх років примусили кожного українця відчути свою причетність до долі своєї держави, а також зрозуміти, що ми – господарі на власній землі.

Уже майже сім років йдуть бойові дії на сході України, гинуть найкращі сини нашої країни. Серед них – наші земляки, які не замислюючись пішли боронити рідну землю.

 Народився Микола Флерко 22 серпня 1978 року у с.Деркачі Старокостянтинівського району. Не зумів він спокійно споглядати по телевізору події на сході України, одразу з перших днів вирішив йти боронити рідну землю. Микола Олексійович, позивний «Танчик», став бійцем другої штурмової роти 5-го окремого батальойону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Переконаний українець інакше не міг вчинити, адже терористи намагалися розшматувати його рідну землю. Наш герой мав «золоті руки». З будь-якою технікою був на «ти». Мав справжній технічний талант – у зоні АТО доводив до ладу бойову техніку, ремонтував машини.

28 лютого 2015 року він супроводжував двох журналістів у селі Піски Ясинуватського району під Донецьком. У результаті мінометного обстрілу знімальної групи терористами від осколкових поранень загинув Микола Флерко та фотокореспондент газети «Сегодня» Сергій Ніколаєв.

28 лютого сільський голова Олег Москалюк, рідні та близькі  вшанували пам'ять Флерка Миколи Олексійовича, поклавши квіти до могили у с.Деркачі.

В ці дні ми, разом з родиною схиляємо голову в скорботі за нашим земляком – Він – справжній чоловік. Микола Олексійович проявив мужність, сміливість, героїзм. Він не злякався, не заховався, не втік, а свідомо пішов захищати рідну землю, нас з вами, наших дітей. Він зробив усе для того, щоб зупинити ворога, для того – щоб війна не прийшла на Україну, для того – щоб ми всі не знали, що таке війна. Він віддав найдорожче – своє життя за нас з вами.

Тому, наш моральний обов’язок завжди пам’ятати про це і на його прикладі виховувати майбутнє покоління.

Пам’ять про Миколу Флерка завжди буде жити в наших серцях!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь