A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миролюбненська територіальна громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Усі заклади освіти Миролюбненської громади працюють у звичному режимі

Дата: 13.09.2022 13:07
Кількість переглядів: 951

Фото без опису

 

Промайнуло тепле літо і веселий, дзвінкий гамір заполонив класи і коридори навчальних закладів Миролюбненщини. Розпочався новий навчальний рік – новий етап в житті тих, хто навчає і хто навчається.

Галузь освіти з перших кроків становлення новоствореної Миролюбненської сільської територіальної громади була і залишається одним із приорітетниих напрямків роботи.

Освіта громади – це ¾ сільського бюджету, це 110 працівників із 170 в загальному по сільські раді, які працюють в 2 ліцеях та 6 закладах дошкільної освіти, де здобувають освіту на сьогодні 447 дітей.

У минулому році було проведено місцеву реформу системи освіти в громаді, приведено наявну мережу навчальних закладів до сучасних реалій, придбано 2 автобуси для підвозу учнів, проведено покращення матеріально-технічного забезпечення закладів освіти.

Певні плани щодо подальшої роботи в цьому напрямку були і на 2022 рік, але 24 лютого 2022 року внесло свої негативні корективи... На перший план вийшло забезпечення безпеки учнів та працівників, надання якісних освітніх послуг в сучасних умовах. Одразу ж після закінчення навчального процесу, разом із ДСНС було обстежено всі навчальні заклади, попередньо визначено приміщення для розміщення найпростіших укриттів, визначено необхідні об’єми робіт та відповідальних за їх проведення.

За ініціативи керівництва громади у червні цього року було розпочато ремонтно-будівельні роботи з облаштування найпростіших укриттів в навчальних закладах. Мета була одна – зробити все залежне від громади для забезпечення можливості навчання з 1 вересня у звичному очному режимі.

При усіх позитивних аспектах дистанційного навчання, в тому числі економічних, дистанційне навчання не здатне забезпечити у повній мірі навчання та соціалізацію дітей, їх виховання, а надання якісних освітніх послуг – пріоритет діяльності громади.

Протягом літа приміщення найпростіших укриттів було очищено від тон застарілого списаного майна, яке десятиліттями накопичувалося. Натомість занесено десятки тон щебеню та облаштовано сотні квадратних метрів практично нового бетонного покриття, проведено будівельні роботи та перепланування підвалів із метою приведення їх до відповідних вимог та зручності використання, замінено практично всю електропроводку та освітлювальні прилади, встановлено нові двері, побілено приміщення та пофарбовано комунікації, побудовано у сховищах ліцеїв туалети, які облаштовані унітазами та системами викачки нечистот, умивальниками, примусовою вентиляцією, теплою водою, мережею інтернет, в сховищах дошкільних навчальних закладів облаштовані біотуалети з відповідними наповнювачами, встановлено інформаційні світлодіодні таблички, медичні аптечки, вогнегасники, бензогенератори, рукомийники та інше обладнання та матеріали відповідно до вимог.

У сховищах навчальних закладів обладнано місця для сидіння та навчання, створено запаси питної води та харчування.

В окремих випадках було перенесено літні відпустки технічного персоналу для своєчасного та якісного виконання робіт. Це далеко не весь перелік робіт, які було проведено протягом літніх місяців в навчальних закладах в основному власними силами і за кошти благодійників та громади.

Жодних цільових коштів з інших бюджетів сільська рада не отримувала, для них сьогодні є інше призначення – фронт!

Батьки, крім фізичної допомоги в окремих випадках, жодних коштів не здавали, нічого не закуповували…

У переддень 1 вересня в усіх навчальних закладах сільської ради було проведено обстеження укриттів відповідною комісією та визнано їх в повному обсязі готовими до використання.

Перед початком навчального року також було проведено батьківські збори, показано умови, які створено, і надано батькам право вибору форми навчання своїх дітей. На сьогодні майже 100 відсотків учнів відвідують навчальні заклади, хоча ще влітку при онлайн опитуванні цей показник не перевищував 25 відсотків. Наразі сільською радою організовано підвіз учнів та педпрацівників до навчальних закладів, якісне харчування відповідних категорій за кошти сільського бюджету. Практично повністю забезпечили себе навчальні заклади овочами та фруктами із власних ділянок.

Миролюбненська сільська рада висловлює щирі слова вдячності усім тим, хто долучився до облаштування укриттів – це педагогічний та технічний персонал навчальних закладів, який доклав чимало зусиль для відновлення навчання, місцеві сільгоспвиробники та підприємці, які вчасно підставили плече в усіх питаннях які виникали, батьки, які не байдужі до долі своїх дітей – усіх хто доклав зусиль для вирішення даного питання. Завдяки спільній праці наші діти сьогодні відвідують школи.

Багато ще задумів щодо покращення якості освіти в громаді, свіжих ідей щодо її функціонування в сучасних умовах ще в процесі обговорення. Вони зовсім не ті, які ще були в січні цього року. Вивчається питання щодо навчання по суботах поки є така можливість, облаштування класів відповідним обладнанням для одночасного навчання в онлайн та офлайн режимах, роботи закладів в умовах надзвичайних ситуацій в опалювальний період, облаштування не працюючих закладів освіти під місце для проживання вимушених переселенців, вдосконалення системи оповіщення навчальних закладів зокрема і сіл громади в цілому…

Потрібно вчитись жити в нових реаліях війни, сприймати всі сучасні виклики і не втратити майбутнє покоління – найбільшу цінність кожної держави. Миролюбненська сільська рада та її освітяни з честю тримають свій фронт тут в тилу і роблять все можливе для нашої Перемоги!

Миролюбненська сільська рада щиро бажає учням та вчителям вдалого старту у новому навчальному році, здійснення задумів і мрій, життєвих сил, натхнення на нові щедрі засівки та ужинки на освітній ниві. Нехай невсипуща жага збагачувати себе знаннями не полишає вас!

Слава Україні!

Слава її Збройним Силам!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь